Snel rijden helpt je niet aan een lief

Zondagmiddag, lui in de zetel en kijken naar de formule 1. yeah! it’s a mens world!

Geef toe. Je droomt al eens van die pitpoezen en hoe het zou zijn om zelf op zo’n circuit te rijden. Jij wint, jij krijgt de trofee en krijgt de meisjes. Het klinkt net als een droom.

Maar…

Niets is minder waar. Naar aanleiding van een onderzoek door het BIVV bleek dat 2 op 3 jongeren het “ok” vond om op een minder drukke snelweg 140 km/u te rijden. In diezelfde ondervraagde groep, bleek ook 20% het niet erg te vinden 70km/u te rijden waar je maar 50km/u mag.

Snel rijden

De test werd afgenomen bij 800 jongeren.

Opvallend en daar wou het BIVV dus nog iets meer mee doen.

Bron: GoForZero.be

Samen met Flair heeft het BIVV daarom een … speeddate georganiseerd. De dames die zich hiervoor hadden opgegeven, maakten een wagenritje met de man van hun keuze, in werkelijkheid een acteur. De reacties van deze dames werden geobserveerd terwijl hun date (berekende) risico’s nam achter het stuur. Achteraf lieten vele dames het niet na om het rijgedrag van hun date sterk af te keuren.

De citaten die je terugvindt op de affiches langs de autosnelwegen zijn dan ook echte reacties van de speeddate-kandidates: “Te snel rijden is een afknapper”, “Hardrijders zijn volwassen kleuters” en “Door te snel te rijden bewijs je niks”. Sommige mannen denken inderdaad dat snel rijden hen aantrekkelijk maakt, terwijl het merendeel van de kandidates een heel andere mening was toegedaan.

Tijdens de speeddate werd een filmpje opgenomen die een idee geeft van de teleurgestelde reacties van de kandidates bij het ontdekken dat hun potentiële vriend een snelheidsfreak blijkt te zijn.

Het filmpje kan je hier vinden op Youtube of hier in het Frans.

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>