Tips voor succesvolle evenementen

Een evenement organiseren doe je niet zomaar. Zelf ben ik al naar tal van evenementen in gent geweest die vrij slecht of ronduit slecht waren georganiseerd. Zeker niet, een evenement moet je goed op voorhand plannen en coördineren.

Enkele tips.

  • Het weer: niemand houdt ervan om buiten in de regen te staan. Kijk dus vaak genoeg op de buienrader en hou het weerbericht in de gaten. Voorzie ook tenten voor het geval dat er een plaatselijke bui plaatsvindt.
  • Het eten: zorg steeds voor een gevarieerd menu. Natuurlijk niet té gevarieerd want anders raak je nodeloos in te hoge kosten. Mijn advies: vis, vlees en iets vegetarisch. Op die manier speel je op zeker.
  • De muziek/sfeer: probeer sfeer te creëren door de juiste omgeving & muziek te gebruiken. Forceer weliswaar niets. Lukt het niet om van in het begin iedereen te laten dansen of praten, dan laat je de mensen gewoon rustig gaan. Zelden heb ik een feest gezien waar er geen sfeer was. Laat iedereen gewoon zijn ding doen.
  • De drank: het laatste wat je wilt is een grote bende die teveel heeft gedronken. Natuurlijk ligt dit niet helemaal in jouw handen, maar hou dit alles gewoon in de gaten. Vriendelijke mensen zijn makkelijker dan zatte mensen die een beetje aggressief overkomen.
  • De fun: een feest is een feest. Zowel de bezoekers als het evenementenbureau moet plezier hebben aan het event.
Evenementen Gent

Leave a Comment


NOTE - You can use these HTML tags and attributes:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>